Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
hugo@hugobausch.nl
ma - vrij: 18:00-22:00 u / zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Voetreflexzonemassage

Home  /  Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage gaat uit van de gedachte dat alle organen en weefsels van het lichaam vertegenwoordigd zijn op bepaalde zones van de voet. Verstoring van de energiehuishouding in een bepaald lichaamsgebied kan via drukpuntmassage op de voeten reflectoir worden opgeheven.

Massage Affairs Voetreflexzonemassage
Overzicht van voetreflexzones op de voetzolen.

Een behandeling houdt altijd een volledige massage in van beide voeten, dus alle  organen en weefsels worden via hun reflexpunten op de voet “nagelopen”. Op deze manier kan het evenwicht in het lichaam hersteld worden.

Zorg ervoor dat uw voeten, voorafgaand aan de behandeling, schoon en gewassen zijn, vrij van evt. voet-schimmels en dat uw teennagels kort zijn. Een voetreflexmassage duurt 45 minuten.

Op de afbeelding hierboven zijn de reflexzones te zien op de voetzool. De conditie van gerelateerde organen en lichaamsdelen kunnen via massage van voet, enkel en (een gedeelte van het) onderbeen positief worden beïnvloed.

Daarnaast kan voetreflexzonemassage ingezet worden ter:

  • algehele ontspanning
  • algehele stimulering
  • lokale stimulering (koude voeten)
  • preventie: de massage kan helpen afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen, wat de algehele fysieke conditie ten goede komt en de weerstand verhoogt.
Massage Affairs Voetreflexzonemassage

Genieten van een heerlijke massage?