Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
ma - vrij: 18:00-22:00 u / zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Water met een smaakje: citroen en munt

Home  /  Smaakwater   /  Water met een smaakje: citroen en munt
Water met een smaakje: citroen en munt

Water met een smaakje: citroen en munt

Bij Massage Affairs in Amsterdam krijg je na de massage altijd een glaasje water aangeboden. Belangrijk om de afvalstoffen, die vrijkomen door de behandeling, af te voeren. Maar wat denk je van water met een vleugje natuurlijk aroma? Door toevoeging van fruit, specerijen of aroma krijgt water net iets éxtra’s. Bovendien bevatten ze vitaminen en mineralen, die door het water worden opgenomen. Zoals bij citroen-muntwater.

Citroen komt uit het Middellandse Zeegebied, en zit tjokvol vitamine C. Het is bloedzuiverend, helpt mee bij de afvoer van afvalstoffen en stimuleert bovendien het celmetabolisme. Munt bevat de mineralen mangaan, calcium, ijzer, fosfor en magnesium, en vitamine B en E. Het heeft een ontkrampende werking, en verbetert de spijsvertering. Verder heeft munt een concentratieverhogende werking. Gebruik het dus niet vóór het slapen gaan.

Recept

Zo maak je heerlijk citroen-muntwater. Snijd een citroen in schijven, en leg die samen met de muntbladeren onderin een literkan. Giet er koud water overheen en laat drie tot vijf uur trekken in de koelkast. Gekoeld is het water tot twee dagen houdbaar. Santé!

Ga zelf lekker aan de slag met water en kruiden. Op de Facebook-pagina “Natuurlijk Drinken” vind je tips en recepten! Na gebruik gooi je kruiden weg. Want ze geven hun aroma en voedingswaarde af, maar nemen omgekeerd afvalstoffen uit het water op. Heb je zelf een fijn recept? Deel het hier of op Facebook!