Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
ma - vrij: 18:00-22:00 u / zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Detox

Home  /  Detox

Detox

Detox betekent ontgiften: het afvoeren van overtollige afvalstoffen uit het lichaam. In dit geval afvalstoffen die zijn opgehoopt in het weefselvocht tussen de lichaamscellen. Het lymfesysteem voert dit weefselvocht via lymfeknopen, waar het wordt gezuiverd, naar een centraal punt onder het sleutelbeen, waar het uiteindelijk in de bloedbaan wordt uitgestort. Het bloed passeert op zijn rondgang door het lichaam de lever en de nieren, die verder het bloed zuiveren. Blijven afvalstoffen in het weefselvocht achter, dan kan een moe gevoel ontstaan, in de ledematen bijvoorbeeld. Ook spreken we wel van “rusteloze benen”. Als je hier last van hebt, dan is Detox een aanrader.

Detox arm

Een Detox bestaat uit zachte, cirkelvormige bewegingen van de handen op de huid, in de richting van het hart. Een behandeling begint aan de hals: de lymfevaten net boven het sleutelbeen, rond de centrale uitstortplaats in de bloedbaan, worden gestimuleerd, en daarmee de lymfestroom in het gehele lichaam. Dan volgt een behandeling van de armen, de buik en de benen. Naar wens kan een bepaald lichaamsdeel meer aandacht krijgen, bijvoorbeeld de benen.

Detox werkt goed als algemene reiniging van het lichaam. Daarnaast is de behandeling op zichzelf ook super ontspannend. Verder kan het goed werken na een lange vliegreis, post-operatief om de anesthesie sneller uit je lichaam te verwijderen, en kan het helpen bij hooikoorts. Ik ben gecertificeerd Lymfetherapeut, en doe regelmatig na- en bijscholingen op het gebied van Manuele Lymfedrainage. Bekijk hier mijn diploma’s.

 

Let op: heb je nier- of hartproblemen, dan mag je deze behandeling niet ondergaan. Evenmin bij lymfeproblemen als gevolg van een oncologische behandeling.

Detox onderbeen

Eindelijk! Eénmaal Detox voor mij…