Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
ma - vrij: 18:00-22:00 u / zo: 10:00-22:00 u
Title Image

FAQ

Home  /  FAQ

FAQ

FAQ staat voor Frequently Asked Questions. Veel gestelde vragen dus. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet. Mocht je een andere vraag hebben, ga dan naar Contact en vul het contactformulier in. Ik kom dan bij je terug met een antwoord.

Massage Affairs faq
Ik heb een gevoelige huid. Welke olie gebruik je?

100% zoete amandelolie van Jacob Hooy zonder toevoegingen. Is je huid gevoelig voor oliën, of heb je misschien een olie-allergie? Probeer dan eens een Shiatsu behandeling. Daarbij gebruik ik geen olie, en kun je je (loszittende) kleding aanhouden.

Ik heb interesse in een Hot Stone massage. Hoe warm zijn de stenen?

Rond de 500 Celsius of elke temperatuur die jij prettig vindt.

Ik heb al drie weken last van stijve schouders. Welke massage beveel je aan?

Geen ontspanningsmassage, dat helpt onvoldoende. Bel 0653849624 voor een therapeutische behandeling. Dat helpt, en wordt bovendien vergoed door je zorgverzekeraar (althans gedeeltelijk, als je een aanvullend pakket hebt, afhankelijk van je polisvoorwaarden). Kijk voor informatie bij bodyaspects.nl.

Masseer je ook aan huis?

Nee, je zult voor mijn massages echt de deur uit moeten 😉 Voor de mensen uit IJburg en Oud-West zit ik lekker dichtbij. Op IJburg midden op het Haveneiland, vlakbij NAP aan de jachthaven. In Oud-West vlak bij de Westergasfabriek. Beide locaties zijn goed rolstoeltoegankelijk…

Ik heb psoriasis. Mag ik een ontspanningsmassage ondergaan?

Psoriasis is een auto-immuunziekte, en niet besmettelijk. Je kunt gewoon gemasseerd worden, ook op de aangedane huid, al zal ik dat vooral mild doen. Het is belangrijk dat je huid ook eens positieve prikkels krijgt. Tijdens periodes dat de psoriasis “opvlamt” kun je beter geen massage ondergaan, want dat zou je huid alleen maar nog meer irriteren. Lees hier het advies van een expert (dermatoloog).

Ik heb een steenpuist. Mag ik gemasseerd worden?

Nee. Een steenpuist is zeer besmettelijk. Als hij zou openbreken tijdens de massage, zou ik grote kans lopen besmet te worden. Dus wacht tot de steenpuist genezen is, en maak dan een afspraak.

Masseer je ook mensen met kanker?

Nee, dat doe ik niet. Kijk op de site van Instituut Massage bij Kanker of er een masseur of therapeut bij jou in de buurt zit.

Kan mijn vriendin uit Hilversum ook op mijn Strippenkaart een massage boeken?

Nee, strippenkaarten zijn strikt persoonlijk. Je mag je vriendin altijd een Strippenkaart cadeau doen natuurlijk 😉

Worden wellness-massages ook vergoed door de zorgverzekeraar?

De meest gestelde vraag uit de FAQ. Helaas. In Nederland zijn massages in de hoek van “luxe” terecht gekomen, en gaan de zorgverzekeraars er van uit dat je zelf je eigen ziektepreventie betaalt. En dat terwijl een regelmatige massage klachten echt kan voorkómen. De zorgkosten zijn uiteindelijk namelijk veel hoger als er klachten ontstaan door gebrek aan preventie. Onze oosterburen hebben dat beter geregeld. In Duitsland kun je een week kuren (thermaalbaden, pakkingen, massages) en dat zit gewoon in je zorgverzekering. Tja.