Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
ma - vrij: 18:00-22:00 u / zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Shiatsu

Home  /  Shiatsu

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse drukpunt massage die oorspronkelijk op een matras op de vloer wordt uitgevoerd. Mijn behandeling bestaat uit een mengvorm van die oorspronkelijke techniek en grepen uit de klassieke ontspanningsmassage. Tengevolge daarvan kan ik hem gewoon op de massagetafel uitvoeren. Tijdens deze full-body massage van 60 minuten komt het gehele lichaam aan bod, dus voor- én achterkant. Shiatsu kan op de blote huid gegeven worden, maar dat hoeft niet. Als je dat prettig vindt, kun je ook (loszittende) kleding aanhouden zoals een sportoutfit. Ik gebruik geen olie bij deze techniek, dus je kleren lijden er niet onder.

Massage Affairs Kayotima Shiatsu
Shiatsu Rugbehandeling

TCM

De traditionele Chinese geneeskunst, ook wel TCM (Traditional Chinese Medicine) genaamd, is de basis voor Shiatsu. Volgens deze leer stroomt de  levensenergie van een mens door het hele lichaam. Hij houdt alle functies in stand. De levensenergie heet ook wel Qi of Tchi. Deze stroomt via vaste banen, de meridianen, door het lichaam. Belangrijk is, dat deze stroom niet stokt door blokkades. Want daardoor ontstaan ziektes. Middels een regelmatige Shiatsu behandeling kun je ervoor zorgen dat er geen blokkades ontstaan. Alleen dan kan de energie vrij stromen.

Meridianen

De meridianen zijn verdeeld in 12 hoofdmeridianen en 2 extrameridianen. Zij liggen alle oppervlakkig, maar hebben verbindingen met inwendige organen. Daar zijn zij ook naar vernoemd, bijvoorbeeld de long-meridiaan, of de nier-meridiaan. Reflectoir kan via de meridianen invloed op de bijbehorende organen worden uitgeoefend. Een techniek als acupunctuur is ook op de meridiaanleer gebaseerd.

Best practice

Er zijn weinig onderzoeken voorhanden naar deze oosterse zienswijze op gezondheid en ziekte. Als gevolg daarvan is er nauwelijks wetenschappelijk bewijs geleverd voor de werking van Qi en de meridianen. Desondanks wijst de dagelijkse praktijk uit, dat massage gebaseerd op de werking van de meridianen een positieve invloed kan hebben. Wat werkt in de praktijk, noemen we “best practice”.

Massage Affairs Kayotima Shiatsu

Gewoon met je kleren aan: Shiatsu!