Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
hugo@hugobausch.nl
ma - vrij: 18:00-22:00 u / za + zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Shiatsu

Home  /  Shiatsu

Kayotima® Shiatsu

Mijn behandeling heet officieel Kayotima® Shiatsu: een mengvorm van Japanse drukpuntmassage en klassieke ontspanningsmassagetechnieken, die wordt ingezet om de energiestroom door de meridianen in uw lichaam te reguleren. Tijdens deze full-body massage van 60 minuten, die desgewenst op en door de kleren heen wordt gegeven, komt het gehele lichaam (voor- én achterkant) aan bod.

Massage Affairs Kayotima Shiatsu
Shiatsu Rugbehandeling

Traditionele Shiatsu wordt op de grond uitgevoerd, maar Kayotima® Shiatsu is ontwikkeld om ook op de massagetafel gegeven te kunnen worden. Massage Affairs biedt deze massage uitsluitend op de massagetafel aan.

De ideeën omtrent meridianen en de daarin circulerende energie
zijn gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunst. Volgens deze leer stroomt de levensenergie van een mens, ook wel Qi genaamd, die verantwoordelijk is voor alle levensfuncties, via vaste banen door het lichaam. Middels een regelmatige Shiatsu behandeling verzeker je je ervan dat er geen verstoringen in dit energieverloop ontstaan.

De vaste banen, waarin de levensenergie door het lichaam stroomt, heten meridianen. De massagevormen die bij Massage Affairs worden aangeboden en die zich baseren op de oosterse meridiaanleer, gaan uit van 12 hoofdmeridianen en 2 extrameridianen. De hoofdmeridianen liggen alle oppervlakkig, maar hebben verbindingen met inwendige organen, naar welke zij ook zijn vernoemd (bijv. de long-meridiaan, of de nier-meridiaan). Reflectoir kan via de meridianen invloed op de bijbehorende organen worden uitgoefend.
Er zijn weinig onderzoeken voorhanden naar deze oosterse zienswijze op gezondheid en ziekte, noch is er wetenschappelijk bewijs geleverd voor de werking van Qi en de meridianen. Desondanks wijst de dagelijkse praktijk uit, dat massage gebaseerd op de werking van de meridianen een positieve invloed kan hebben.

Massage Affairs Kayotima Shiatsu

Gewoon met je kleren aan: Shiatsu!