Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
ma - vrij: 18:00-22:00 u / zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Sportmassage

Home  /  Sportmassage

Sportmassage

Dit is echt een “deep tissue” behandeling, waarbij de sportspecifieke spiergroepen intensief behandeld worden. Natuurlijk kan ik de oorzaak van de overbelasting niet wegnemen. Daarvoor moet je bij jezelf te rade, of je trainer raadplegen, om te kijken of het nodig is om je trainingsschema aan te passen. Gezondheid, en daarmee belastbaarheid, is geen statisch gegeven. Het kan altijd gebeuren, dat je door fysieke, psychische of sociale factoren, of simpelweg uit enthousiasme,  door de grens van je belastbaarheid heen gaat. Dan is het goed om te weten dat je bij mij terecht kunt voor een intensieve sportmassage.

Deep Muscle Trapezius
Deep Muscle Massage Star

Bloedcirculatie en Triggerpoints

In het algemeen kun je spierpijn na een intensieve sportbeoefening het beste te lijf door laag-intensieve inspanning: ga een uur wandelen of fietsen bijvoorbeeld. De inspanning houdt je bloedcirculatie aan de gang. Als je dat een uur lang volhoudt, krijgt je lichaam de tijd om alle afvalstoffen, die de oorzaak zijn van je spierpijn, af te voeren.

 

Heb je na twee dagen nog steeds stijve en pijnlijke spieren, kom dan langs voor mijn Sportmassage, want dan is er meer nodig om je spieren weer in normale conditie te brengen. Spierknopen (ook wel triggerpoints genoemd), die dan mogelijk ontstaan zijn, ga ik manueel te lijf, of d.m.v. hulpmiddelen als de Massage Star of Massage Thumb, waarmee ik de spier dieper kan behandelen. Dit is zeker geen massage voor watjes, maar ik zal altijd je pijngrens respecteren, en je helpen d.m.v. adembegeleiding, om de behandeling te doorstaan.

 

Heb je tijdens het sporten echt een blessure opgelopen (verzwikte enkel, spierscheur, peesblessure) dan moet je vooral de tijd nemen om daar goed van te genezen. Als je in die tijd behoefte hebt aan goede begeleiding, of wil je naast je fysiotherapie ondersteunende behandelingen, dan adviseer ik je een serie klachtbehandelingen te boeken. Die kun je bovendien als therapie declarabel maken mits je de juiste zorgverzekering hebt.

 

Hieronder lees je wat ik bij een aantal veel beoefende sporten voor je kan doen.

Voetbal

Voetbal is een intensieve, maar blessuregevoelige sport. Het is niet alleen interval-, maar ook contactsport, waarbij het er niet altijd zachtzinnig aan toe gaat. Berucht zijn de blessures in de hamstrings. Wat ik voor je kan doen tijdens deze sportmassage, is de spieren van het bovenbeen en de bilspieren soepel masseren, indien nodig ook die van het onderbeen en de onderrug. Daarbij behandel ik eventuele triggerpoints manueel of met behulp van de Massage Star of Massage Thumb. Wil je een intensiever behandeling zoals Dry Needling of MET (Muscle Energy Techniques), kijk dan bij mijn klachtbehandelingen.

Voetbal
Tennis

Tennis

Een aantrekkelijke sport, met een grote schare aan actieve beoefenaars. Een goede trainingsopbouw is de basis. Sommige blessures ontstaan acuut (achilllespees- of kuitspierblessures), andere weer heel geleidelijk (tenniselleboog). Tijdens een Sportmassage komen de regio’s onderarm, nek/schouder en bovenrug vooral aan de orde, tenzij anders gewenst. Middels stevige massages maak ik je spieren soepel. Actieve triggerpoints ga ik te lijf met de Massage Star of de Massage Thumb. Bij de intensievere klachtbehandeling pas ik uitgebreider technieken toe zoals fascietechnieken, Dry Needling, warmtetechnieken en gewrichtsmobilisaties.

Hardlopen

Hardlopen bestaat uit een serie sprongen: je springt van het ene op het andere been, en bij elke sprong wordt je volledige lichaamsgewicht door één voet opgevangen. Onderbeen en voet worden hierbij zwaar belast. Het is raadzaam om bij blessures goed advies te vragen aan je trainer. Wat ik in een Sportmassage sessie doe, is de spieren van je onderbeen weer soepel masseren, eventueel aangevuld met de spieren van voet en/of bovenbeen. Actieve triggerpoints deactiveer ik manueel, waarbij ik gebruik maak van de Massage Star of Massage Thumb. Lees onder klachtbehandeling wat ik nog meer voor je kan doen.

Hardlopen
Wielrennen

Wielrennen

Wielrennen en mountainbiken: we doen er steeds meer aan, en in toenemende aantallen. Heel goed, mits de spieren in goede conditie blijven, met name die van het bovenbeen. De meeste blessures bij wielrennen betreffen de gevolgen van valpartijen: dat is een medisch traject. Bij mij kun je terecht voor een stevige Sportmassage van de bovenbeenspieren, waarbij ik actieve triggerpoints te lijf ga met de Massage Star of de Massage Thumb voor een dieper effect. Aanvullend kunnen de spieren van onderbeen en/of de bilspieren een behandeling krijgen. Uitgebreider technieken pas ik toe tijdens een klachtbehandeling zoals kniemobilisaties of Dry Needling.

Dans

Dans is mijn passie! Mijn leven lang ben ik al amateur dansbeoefenaar. Begonnen met dansexpressie, modern ballet en jazzdans, doe ik nu al meer dan dertig jaar aan klassiek ballet. Afhankelijk van je stijl, gebruik je verschillende spiergroepen van je lichaam meer of minder intensief. Waar bij klassieke dans de nadruk ligt op de beenspieren, moeten bij modern ballet en jazzdans ook de rug- en buikspieren heel hard werken. Ook voor dansers ligt de nadruk van mijn Sportmassage behandelingen op spierbehandeling middels massage en triggerpointbehandelingen. Heb je meer nodig, kijk dan bij klachtbehandeling wat ik daar nog aan effectievere interventies aan toe kan voegen. Voetmobilisaties bijvoorbeeld voor het echt weer soepel krijgen van je voeten voor het dansen op spitzen…

Dans

Ben jij toe aan een stevige Sportmassage?