Welcome to MedicalPress a Premium Medical Theme
06 – 53 849 624
ma - vrij: 18:00-22:00 u / zo: 10:00-22:00 u
Title Image

Voetreflex

Home  /  Voetreflex

Voetreflex

Voetreflex heet officieel “voetreflexzonemassage” – een héle mond vol! Hierbij zijn alle delen van het lichaam vertegenwoordigd op bepaalde zones van de voet. Verstoring van de energiehuishouding in een bepaald lichaamsgebied kan via drukpuntmassage op de voeten reflectoir worden opgeheven.

Comfort

Je kunt gewoon met je kleren aan op de behandeltafel liggen. Als je dat wilt dek ik je met handdoeken af. Want door het stilliggen kun je ook afkoelen. Je blote voeten liggen met de hielen op de rand van de tafel. Dan kan ik er namelijk goed bij. De voet die ik niet behandel, dek ik met een handdoek af. Dan blijft die lekker warm.

Werkwijze

De behandeling bestaat uit duimdruk met beide duimen. De druk bouw ik langzaam op, en voer ik ook langzaam af. Het heeft dus niets te maken met “stoten” of “hameren”. Het is lekker zacht, en toch stevig. Tussendoor zijn er ook strijkingen, en nu en dan een schudding. Alles is aangepast aan de bewegingsruimte van je voeten. En die kan links en rechts best verschillen!

Voetreflex Blaas
Overzicht van voetreflexzones op de voetzolen.

Reflexzones

Op de afbeelding hiernaast zijn de reflexzones te zien op de voetzool. De conditie van gerelateerde organen en lichaamsdelen kunnen via massage van voet, enkel en (een gedeelte van het) onderbeen positief worden beïnvloed.

Volgorde

Een behandeling houdt altijd een volledige massage in van beide voeten: álle organen en weefsels “loop ik na” via hun reflexpunten op de voet. Op deze manier kan het evenwicht in lichaamsfuncties hersteld worden. Ik begin met de reflexpunten voor de wervelkolom en centrale rugspieren aan de binnenzijde van de voet. Vervolgens behandel ik de wreef met reflexpunten voor spieren aan de voorkant van het lichaam. Daarna komen alle borst- en buikorganen aan de beurt. Hiervan liggen de reflexpunten op de voetzool. Ik eindig met de reflexpunten voor de benen net boven de enkel. Belangrijke afvoerende systemen zoals de lymfevaten kennen strijkingen, die over de wreef zijn verdeeld. Tussendoor zijn de tenen aan de beurt (ogen en oren). En niet te vergeten de grote teen (hoofd en hals). Ik eindig met afsluitende strijkingen.

Hygiëne

Zorg ervoor dat uw voeten, voorafgaand aan de behandeling, schoon en gewassen zijn, vrij van evt. voetschimmels en dat uw teennagels kort zijn. Een voetreflexmassage duurt 45 minuten.

Ontspanning

Voetreflex werkt heerlijk ontspannend. Het is telkens weer bijzonder om te zien dat elke cliënt volledig ontspannen raakt. Terwijl ik alleen maar de voeten masseer! De verklaring hiervoor is dat we in het dagelijks leven weinig aandacht geven aan onze voeten. Als die dan eindelijk aandacht krijgen via massage, krijgt het hele lichaam een stimulans. Het hoofd raakt leeg, en men ontspant. Verdrer werkt het absoluut tegen koude voeten! Dat komt omdat de bloedcirculatie in de voeten wordt gestimuleerd. De behandeling kan helpen afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit komt de algehele fysieke conditie ten goede, en verhoogt de weerstand.

Massage Affairs Voetreflexzonemassage

Ben jij toe aan een grondige Voetreflex?